Kreta 2014-08-03 till 2014-08-10

Ja då är det dags att fira 60-årsdagen. Hustru Christina står för planeringen. Denna gång ska vi unna oss ett bättre hotell och bara mysa och må gott. Ett visst inslag av kultur finns med på programmet. Hotellet var ett sk. Blue Couples och rummet var bokat 1 år i förväg för att vi skulle få det rum som vi sett ut. Hotellet uppfyllde våra önskemål över förväntan . Här kunde vi softa och må gott när vi inte var ute och for.

Våran kulturella bildning fick vi när vi följde med på en heldagsutflykt till Heraklion och Knossos vilket vi missade när vi var på Kreta 2007. Då var det en genomgripande renovering som satte stopp för denna utflykt. Arkeologiska museet bjöd på många synupplevelser. Här har ni ett par stycken

Arkeologiska museet i staden Heraklion

Knossos

Vi fick även tid att ta en promenad till vårt gamla hotell som låg ett par hundra meter från där vi bodde. Jag hade lite skämtsamt sagt till släkt och vänner att om de hade vägarna förbi Kreta så skulle jag bjuda på middag. Döm om min förvåning när syrrans äldsta grabb Tobias med flickvän dök upp. Middag blev det på en restaurang i Chanias hamn.

Gångvägen till stranden från det gamla hotellet

Summeringen av veckan blev att den till fullo uppfyllde våra förväntningar. Ett bra sätt att fira sin födelsedag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *