Malta 2016-06-30 till 2016-07-03

Efter midsommar bar det av till Malta med vårt vanliga ressällskap. En longweekend semester. Malta som ligger söder om Sicilien består at tre små öar. Den största är Malta, sedan kommer Gozo och den minsta är Comino. Vi hade denna gång hade vi hyrt en lägenhet inne i Valetta istället för att bo på hotell. Vi hann att se en hel del av av Malta. En av dagarna så gjorde vi en heldags utflykt för att hinna med att se en del av de sevärdheter som fanns på de andra öarna. Vi åkte med båt till ön Gozo där vi fortsatte med buss för att se sevärdheterna på ön. Den största sevärdheten på ön var definitivt Azure Window en klippformation på den västra sidan av ön. Vi hade tur att få se den innan den rasade. Om du har sett tv-serien Game of Thrones så kanske du känner igen den här platsen. Azure Window var nämligen den plats där man spelade in bröllopet mellan Daenerys Targaryens (“Mother of Dragons”) och Khal Drogo. Tyvärr rasade Azure Window den 8 mars 2018 och finns alltså inte längre. Klippan och valvet som gick ut rasade ihop pga. starka väderförhållanden och erosion. På väg tillbaka med båten till Valetta så blev det ett litet stopp på ön Comino där den beryktade Blue Lagoon ligger. En halvdag med buss på Malta tog oss till Mdina & Rabat. Mdina var tidigare huvudstad på Malta och grundades redan 1000 år före Kristus av Fenicierna. Rabat är förort till Mdina, men gränsen mellan de två är nästintill obefintlig. Här fick vi känna historiens vingslag i de gamla byggnaderna.

Malta

Gozo

Comino

Mdina & Rabat

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *