Istanbul 2010-08-07 till 2010-08-10

I början av 2010 fick vi en inbjudan till ett bröllop i Istanbul. Min kusin Richard skulle gifta sig med sin Esra. Eftersom Esra som är av turkiskt ursprung så skulle bröllopet hållas i Istanbul. Detta tackade vi givetvis ja till eftersom detta skulle ge oss möjlighet att träffa släkten samt att pricka av ytterligare en plats på vår ”bucketlist”. Vi anlände lördagen den 7 augusti till ett varm och soligt Istanbul. Efter installation på hotellet började vår upptäcktsfärd genom staden. På kvällen blev det lite förfest med kusin Richard på en restaurang under brofästet på bron över Bosporen. På söndagen innan bröllopet blev det ett besök både på den Blå Moskén samt i Topkapipalatset. Sedan ombyte inför bröllopet som hölls på en hyrd lokal vid Bosporens strand på väg mot Svarta havet. En av de inbjudna släktingarna var min moster Jeanette boende i Perth i West Australia. Hon sa att nu var det dags för oss att göra slag i saken och besöka henne i Perth. Mer om detta i senare inlägg. Måndagen ägnades åt mer sightseeing. En guidad busstur samt en kvällstur med båt. På tisdagen hann vi även med en snabb tur i basarerna. Istanbul var en mycket positiv överraskning med mycket kultur och historia. En stad väl värt ett besök eller två.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *