Kroatien 2008-06-29 till 2008-07-08

2008 lanserade SJ tillsammans Fritidsresor en ny produkt. ”Blue Train” innebar att man tar tåget till sitt resmål istället för att flyga ner. Vi hittade ett resmål i Kroatien i staden Porec. Vår resa tag sin början med att vi tog Roslags banan från Täby Galopp till Östra Station. Sedan blev det tunnelbanan till Centralen. Därefter X2000 till Malmö stationen. Här blev det ett par timmars väntan innan tåget till Berlin skulle gå. SJ hade speciella reseguider som följde med på resan. När vi anlände till Malmö mötte de upp och tog hand om våra resväskor så att vi slapp släpa på dessa när vi letade ett ställe att äta på. Nattåget till Berlin gick via färjan Ystad Travemünde. Väl framme i arla morgonstund i Berlin så var det bara att ställa väskorna på en vagn på perrongen. Efter frukost på Berlins station var det bara att gå ner till perrongen för att ta ett nytt tåg till München. Väl framme i München blev det ett par timmar väntan innan vi tog ett nytt tåg med slutstation staden Villach i Österrike. Härifrån blev det en tre timmars busstransfer till Porec. Detta pga. att spårvidden i Slovenien och Kroatien inte är kompatibla med de tyska och österrikiska spåren. Väl framme i Porec blev vi incheckade på Hotell Valamar Crystal ca 2 km från staden centrum. Den totala restiden från dörr till dörr blev ca 30 timmar. Lite längre än om man skulle ha flugit ner men en ack så trevlig resa. Väl framme in Porec fick vi en underbar vecka med sol ,bad och utflykter. Vi hann även med en dagsutflykt till Venedig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *