Fuerteventura 2005-01-02 till 2005-01-08

Vinterns charterresa blev denna gång hade Fuerteventura. Vi bodde på hotell Maxorata Beach i Corralejo. Vi anlände en vecka efter den stor tsunamin i den Indiska Oceanen. Så det vad med en viss nervositet som vi anlände. Vi hade en underbar vecka med sol bad och lokal underhållning. Vi fick uppleva den spanska traditionen om de tre vise männen. En tradition som innebär att julklapparna kommer med de tre vise männen på natten mellan den 5-6 januari. ”Enligt den spanska traditionen är det “Los Reyes Magos” som ger julklapparna till barnen den 6 januari. Enligt den kristna traditionen var det den dagen då Melker, Kasper och Baltsar kom för att besöka det nyfödda Jesusbarnet med gåvor i form av guld, rökelse och myrra. I Spanien väntar alla barn spänt på att de tre heliga kungarna äntligen ska anlända. Någon gång under natten mellan 5 och 6 januari kommer de med gåvor till de barn som uppfört sig bra under året.” Detta var en ny upplevelse för oss.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *